Transalpina (DN 67C)

„Drumul care duce în tara de dincolo de munți”

Cea mai înaltă șosea din România care atinge altitudinea de 2.145 m în Pasul Urdele și străbate Masivul Parâng din Carpații Meridionali, traversează orașul Novaci de la sud la nord, pe o distanță de aproximativ 25 km.

Lacul Gâlcescu

Lac glaciar, care alături de alte 10 lacuri mai mici, toate așezate precum mărgelele pe o ață în Căldarea Glaciară Gâlcescu din Munții Parâng, departe de orice posibilitate  de acces cu excepția mersului pe jos, Lacul Gâlcescu cu o suprafață de 3,2 ha, adânc de 9,3 m situat la altitudinea de 1925 m reprezintă un punct de atracție maximă pentru orice călător  plecat din Novaci pe Transalpina.

Cascada Șipotului

Numită de bătrânii satului și Cascada de la Șipote, Cascada Șipotului  este situată aproape de izvorul pârâului Șipot, unul dintre afluenții râului Gilort care adună izvoarele mici din zona Plaiul Novăcenilor.

Stațiunea Rânca

Rânca, este o stațiune turistică în curs de dezvoltare, aflată pe raza orașului Novaci și a comunei Baia de Fierjudețul Gorj,  o locație care aparține celor două primării, situată în Munții Parâng, la 62 de kilometri de orașul Targu-Jiu și la 18 km de vatra orașului Novaci. 

Cascada de la Țuțur si Valea Pârâului Măceș

Situată în zona de nord, nord-vest a orasului Novaci, Cascada Măceș și valea Pârâului Măceș, un colț de rai ascuns printre copaci și arbuști, departe de ochiul omului care nu cunoaște zona, oferă locul ideal unde poți petrece o zi călduroasă de vară mergând cu rucsacul în spate pe un drum de țară nemodernizat, până la cascadă sau mai departe pe o distanță de 14 -16 km.

Sari la conținut