Festivalul Tocanului

Dată eveniment:

Oră începere: 00:00
13 octombrie 2024

Festivalul Tocanului din Novaci este un eveniment culinar și cultural relativ nou, prima ediție având loc în anul 2018. Organizat anual în orașul Novaci, județul Gorj, acest festival a devenit rapid un punct de atracție pentru localnici și turiști, celebrând unul dintre cele mai iubite preparate tradiționale românești: tocanul.

Festivalul Tocanului reunește pasionații de gastronomie și iubitorii de tradiții autentice, oferind o gamă variată de activități și spectacole. Participanții pot asista la demonstrații culinare unde bucătari talentați și gospodine pricepute pregătesc diverse variante de tocănițe, folosind rețete tradiționale transmise din generație în generație. De asemenea, sunt organizate concursuri de gătit, unde cei mai pricepuți bucătari sunt premiați pentru măiestria lor.

Pe lângă deliciile culinare, festivalul include și spectacole de muzică și dans popular, parade de costume tradiționale și târguri de produse locale, de la brânzeturi și carne afumată până la artizanat și suveniruri. Atmosfera festivă este completată de prezența meșteșugarilor locali, care își expun creațiile și demonstrează tehnici tradiționale de lucru.

Festivalul Tocanului din Novaci nu este doar o sărbătoare gastronomică, ci și un prilej de a promova și conserva patrimoniul cultural local. Evenimentul atrage vizitatori din toate colțurile țării, contribuind astfel la dezvoltarea turismului în județul Gorj și la consolidarea identității culturale a comunității.

În doar câțiva ani, Festivalul Tocanului a devenit un eveniment de referință în calendarul cultural al zonei, oferind o experiență autentică și memorabilă tuturor celor care participă.

Poze din ediția 2023:

Sari la conținut