Potențialul Cultural Activ

ANSAMBLUL FOLCLORIC ”NEDEIA” AL CASEI DE CULTURA NOVACI

Ansamblu folcloric emblemă a folclorului pastoresc zonal  a primit denumirea de ”Nedeia” în anul 1977 fiind de fapt continuatorul unei formații de fluierasi si băcite care la inceputul anilor 60 reunea novăcenii talentati și pricepuți în arta interpretării și transpunerii în sceană a cântecului și dansului popular ciobănesc, mesteri ai cântatului la fluier, iubitori ai obiceiurilor populare vechi, păstrate si promovate cu sfințenie. ( grup activ)

FANFARA CASEI DE CULTURĂ NOVACI

Înființata în anul 1937 de catre regretatul profesor Gheorghe Bogdan din Poiana Sibiului a fost prima formatie artistică de accest gen inființata in mediul rural din judetul Gorj după modelul fanfarelor existente în în comunitatile din Ardeal locuite de sasi. Reorganizată în anul 1974 de către același profesor Gheorghe Bogdan fanfara există și astăzi, prezentă fiind la evenimentele importante din viața orasului ( grup activ).

GRUPUL VOCAL ”NEDEIA”

Înființat în anul 2018, grup orientat spre zona folclorică păstorească ( grup activ).

GRUPUL DE FLUIERASI  ȘI SAXOFONIȘTI

Grup care continuă activitatea formatiei de fluierașisi băcite care la inceputul anilor 60 reunea novăcenii talentati si pricepuți în arta cântatului la fluier, reînființat în anul 2012 ( grup activ).

GRUPUL FOLK ”SPERANȚE NOVĂCENE”

Înființat în anul 2018 ( grup activ).

TRUPA DE TEATRU

Formata din artisti amatori înființată la începutul anilor 1970, de către profesorul Sabin Popescu (grup activ).

Derulează în sus
Sari la conținut